Instellingen

Ongewenste dieren eten op Utrechts festival schiet PvdD in verkeerde keelgat

UTRECHT - De Partij voor de Dieren wil opheldering over het Foodnote Festival op de Uithof in Utrecht.
De komst van 'De Keuken van het Ongewenst Dier' naar dit 'eten-en-weten-evenement' baart de fractie zorgen. Tot dit programmaonderdeel behoort een lezing, maar er zijn ook koks die bijvoorbeeld duiven, rivierkreeften en ganzen serveren.

JACHT

Volgens 'De Keuken van het Ongewenst Dier' gebeurt dit onder meer omdat de dieren toch al worden gedood. De Partij voor de Dieren is echter van mening dat de vraag naar deze dieren juist het aanbod en dus de jacht op en slacht van dergelijke dieren stimuleert. Ook stelt de fractie dat De Keuken van het Ongewenst Dier eerder (beschermde) kraaien serveerde in Rotterdam.
"Zowel de Keuken van het Ongewenst Dier als het Foodnote Festival geven op hun websites NIET aan waar de dieren vandaan komen die op het festival zullen worden opgegeten. Het is voor ons niet na te gaan of de verbodsbepalingen uit de Wet natuurbescherming worden nageleefd", aldus raadslid Eva van Esch.

VRAGEN

Ze heeft namens de PvdD schriftelijke vragen ingediend bij de gemeente omdat die partner is van het festival. Van Esch wil onder meer weten hoeveel subsidie de gemeente heeft verleend aan het evenement en of het college bereid is om bij de festivalorganisatie na te gaan of er wordt voldaan aan de verbodsbepalingen uit de Wet Natuurbeschermingzijn. Ook wil ze weten of de dieren in Utrecht zijn gedood en zo ja, op welke manier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.