PvdD op festival in debat over ongewenste dieren

UTRECHT - De organisatie van het Foodnote Festival heeft de Partij voor de Dieren uitgenodigd om op het festival te komen praten met 'De keuken van het ongewenste dier'. Lijsttrekker Eva van Esch zegt tegen RTV Utrecht dat ze daar heel graag op ingaat.
De komst van De Keuken van het Ongewenst Dier naar het festival baart de fractie van de PvdD zorgen. Tot dit programmaonderdeel behoort een lezing, maar er zijn ook koks die bijvoorbeeld duiven, rivierkreeften en ganzen serveren. Van Esch begrijpt dat de Keuken voedsel en daaraan verbonden problemen als klimaatverandering en dierenleed ter discussie stelt. "Maar deze discussie gaat erover dat er geen ongewenste dieren zijn."

VRAAG EN AANBOD

De Partij voor de Dieren is van mening dat de vraag naar deze dieren juist het aanbod en dus de jacht op en slacht van dergelijke dieren stimuleert. Ook stelt de fractie dat De Keuken van het Ongewenst Dier eerder (beschermde) kraaien serveerde in Rotterdam. "Het is voor ons niet na te gaan of de verbodsbepalingen uit de Wet natuurbescherming worden nageleefd", aldus raadslid Eva van Esch.

VRAGEN

Ze heeft namens de PvdD schriftelijke
ingediend bij de gemeente omdat die partner is van het festival. De PdvD werd daarop meteen
om op op het festival over de zaak in debat te gaan. Het festival wordt gehouden op Utrecht Science Park, van 6 tot 17 september.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.