Instellingen

Utrecht overlegt met TomTom over 't Goylaan

UTRECHT - Utrecht is met navigatiebouwer TomTom in gesprek over een alternatieve route voor de 't Goylaan. Veel automobilisten worden door hun navigatiesysteem namelijk nog steeds over de stadsboulevard geleid, terwijl die na de herinrichting minder breed is geworden en daardoor niet meer geschikt is voor zoveel verkeer.
De gemeenteraad sprak gisteravond over de aangepaste 't Goylaan. Veel automobilisten klagen over opstoppingen en gevaarlijke situaties op de weg. Zo rijden fietsers en auto's erg dicht op elkaar. Onderzoekers concludeerden onlangs dat extra snelheidsremmende maatregelen de veiligheid kunnen vergroten.

ALTERNATIEVE ROUTE

De VVD stelde tijdens de vergadering onder meer dat er nog veel verkeer door de straten rijdt, dat ook voor een andere route zou kunnen kiezen. Maar de TomTom stuurt ze nu nog vaak door de 't Goylaan. Wethouder Van Hooijdonk hoopt daarom dat het bedrijf over alternatieve routes wil nadenken en heeft daar momenteel contact over met TomTom, zo vertelde ze. Daardoor zou het minder druk worden op de 't Goylaan worden en dat is veiliger.
Vooral het CDA was nog steeds kritisch over de herinrichting van de 't Goylaan. De partij was er vooral niet over te spreken dat de hulpdiensten over de fietspaden moeten rijden en voelde de wethouder hierover aan de tand.

BEWONERS

ChristenUnie en D66 waren overwegend positief over de stadsboulevards. Maar de partijen hadden nog wel wat vragen. Zo wilde de ChristenUnie weten hoe het komt dat verkeer na de herinrichting geen andere routes neemt, terwijl dit wel de bedoeling was. D66 vond dat er beter naar de bewoners geluisterd had moeten worden.
Volgens de wethouder is er heel veel geleerd van de aanpak van de 't Goylaan en zijn er nog wel wat aandachtspunten. Van Hooijdonk ziet geen heil in extra veiligheidsmaatregelen, zoals de aanleg van drempels of afwijkende kleuren asfalt.

RIJSCHOLEN

Het idee om leerlingen van rijscholen meer in de omgeving te laten rondrijden noemde de wethouder creatief. Door de maatregel zouden nieuwe automobilisten de verkeerssituatie in de 't Goylaan gelijk al beter leren kennen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.