Akkoord over aanpak dure medicijnen

ZEIST - Ziekenhuizen en zorgverzekeraars hebben een akkoord bereikt om te gaan samenwerken in de strijd tegen dure geneesmiddelen. Zo willen zij de toegankelijkheid en betaalbaarheid van dure geneesmiddelen op langere termijn behouden en de kwaliteit van de zorg waarborgen.
De Nederlandse Federatie van Universitair medische centra (NFU) in Utrecht, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) in Utrecht en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) in Zeist hebben afgesproken om samen dure geneesmiddelen te gaan inkopen.
"Wij zijn erg tevreden over deze samenwerking. Dit betekent dat er gezamenlijk beter onderhandeld kan worden met de farmaceutische industrie zodat dure geneesmiddelen nu en ook op de lange termijn beschikbaar blijven voor patiënten die hierop zijn aangewezen," aldus de bestuurders van de organisaties.
Volgend jaar gaat een pilot van start om gemeenschappelijk kankermedicijnen in te kopen. Het gaat om een groep geneesmiddelen waarvan er meerdere beschikbaar zijn met een vergelijkbare werking. Afgesproken is dat de kwaliteit en de uitkomst van de behandeling voor de patiënt altijd voorop staat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.