Italiaans supertalent met klavecimbel op Festival Oude Muziek

UTRECHT - Het Utrechtse Festival Oude Muziek verwelkomt dit weekend Francesco Corti. De Italiaan is hard op weg is om een grote superster te worden in de wereld van de klassieke muziek. Met zijn klavecimbel speelt hij met ensembles over de hele wereld en hij heeft al grote prijzen gewonnen.
"Fransesco is eigenlijk al best een grote naam. Hij is al een tijdje bij ons op het festival en heeft een belangrijke lerarenpositie in Basel weten te krijgen. We hebben hem voor het eerst op ons festival met een orkest vastgelegd. Hij is al een eind op weg. Hij staat eigenlijk 'semi' aan het begin van z'n carrière," zei Juliëtte Dufornee van het Festival Oude Muziek vanochtend op Radio M Utrecht.

JONGERE GENERATIE

Volgens Dufornee is de Italiaan niet alleen bekend, maar ook belangrijk voor de toekomst van de muziekwereld. "Francesco hoort voor ons bij een jongere generatie van musici. Hij kan de oude muziekwereld een hele eigen set aan ideeën en inzichten geven."
Op sociale media zijn veel foto's en filmpjes van fans te zien en daarmee lijkt hij wel op een popster. "Het is inderdaad een frisse jongen," gaf Dufornee toe in Utrecht is Wakker.

BEKENDER DAN BACH

Corti speelt op het festival onder meer de muziek van Telemann, een componist die in zijn eigen tijd zo ongeveer bekender was dan Bach. "Het is vrolijke muziek, die zonder voorkennis te beluisteren is", zei Dufronee.
De twee optredens zijn zaterdag en zondag in Geertekerk en Lutherse kerk.

"Het is een frisse jongen"
Pretérito Imperfecto speelt in Stadsklooster Utrecht tijdens een Fringe-concert

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.