RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Uithoflijn loopt definitief vertraging op

UTRECHT - De tramlijn naar de Uithof laat langer op zich wachten. Het plan was dat de Uithoflijn op 8 juli 2018 zijn eerste rit zou maken, maar dat blijkt niet haalbaar, laat het college weten. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

In juni maakte het stadsbestuur al bekend dat de kans groot was dat de Uithoflijn vertraging op zou lopen. Door alle verschillende bouwprojecten kwam de planning van de Uithoflijn in de knel.

Met name de verbouwingen rondom Hoog Catharijne, zoals de fietsenstalling, het dak boven het Stationsplein, Het Platform en de aansluitingen op de OV-Terminal gooien roet in het eten.


LOOPROUTES

Tijdens deze bouwactiviteiten kan de gemeente geen veilige looproutes meer garanderen als de aanleg van de Uithoflijn erbij komt. Bovendien wil de gemeente zeker weten dat alles goed getest is voordat de tramlijn in gebruik wordt genomen.

Het stadsbestuur kijkt of het mogelijk is of de tram na veiligheidstesten al op een deel van het traject kan rijden, tussen station Vaartsche Rijn en de Uithof.

FINANCIňN
De vertraging heeft "financiŽle consequenties". Hoeveel het gaat kosten wordt nog uitgerekend. Tot het moment dat de volledige tramlijn gebruikt kan worden, blijven er bussen rijden naar de Uithof.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -