Instellingen

Tjerk Ridder en ezeltje Lodewijk komen aan in Utrecht na lange pelgrimstocht

UTRECHT - De pelgrimstocht van Tjerk Ridder zit er bijna op. De Utrechtse theatermaker komt morgen aan in Utrecht vanuit Frankrijk, na een wandeltocht met ezeltje Lodewijk aan zijn zijde.
De tocht staat volledig in het teken van delen, zoals Sint Maarten, de beschermheilige van de stad Utrecht dat ook deed. Ridder zamelde geld in via een crowdfundingsactie en verdeelde dat tijdens zijn tocht onder mensen die hij ontmoette.

PLEEGKINDEREN

"Ik heb heel veel bijzondere gesprekken en ontmoetingen gehad. Een familie is me in het bijzonder bijgebleven. Dit gezin vangt veel pleegkinderen op in hun boerderij: er waren wel 32 kinderen."
"Het bijzondere is: mijn project ging over delen en deze mensen zijn hét voorbeeld daarvan. Zij vangen allerlei kinderen en jongeren uit probleemgezinnen op en vormen daarmee een nieuw thuis voor heel veel mensen met een lastige achtergrond."

DOMPLEIN

Morgen om 13.45 uur worden Ridder en ezeltje Lodewijk bij Fort van de Democratie aan de Koningsweg welkom geheten door burgemeester Jan van Zanen. De laatste etappe voor het bijzondere duo is een tocht van drie kilometer van het Fort naar het Domplein.
"Het is natuurlijk jammer dat het is afgelopen, maar ik vind het ook erg fijn om weer thuis te komen en terug te zijn in mijn geboortestad Utrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.