"Waarschijnlijk meer daders bij moord Koen Everink"

BILTHOVEN - De advocaat van Mark de J. hoopt dat er extra DNA-onderzoek komt in de moordzaak-Koen Everink. Uit nieuw onderzoek zou namelijk blijken dat er waarschijnlijk meerdere daders betrokken zijn bij de moord op de Bilthovense zakenman.
Het onderzoek, waar het AD/Utrechts Nieuwsblad vanochtend over berichtte, werd gedaan door forensisch laboratorium IFS, in opdracht van de verdediging.

MEERDERE MESSEN

Advocaat Bob Kaarls bevestigt tegen RTV Utrecht dat hij overtuigend bewijs denkt te hebben dat de
niet door één persoon uitgevoerd kan zijn. "Het tegelijkertijd steken en onder controle houden van één persoon is onwaarschijnlijk. Er lijkt gebruik te zijn gemaakt van meerdere messen. Dan is er ook nog mogelijk sprake van het doen smoren van het slachtoffer en de houding van het slachtoffer tijdens het incident. Ook is er DNA van een onbekende op het slachtoffer aangetroffen."
De verdediging zal de resultaten van het onderzoek komende maandag voorleggen aan de rechtbank. De J. is volgens zijn advocaat in zekere zin blij dat de onderzoeksresultaten dan bij de rechter neergelegd kunnen worden, maar hij wil niet te vroeg juichen. "Hij ziet ook dat tot op heden de rechtbank eerdere verzoeken heeft afgewezen."

UITERMATE SOLIDE

Kaarls heeft zelf in ieder geval goede hoop dat het onderzoek wordt meegenomen in de verdere rechtszaak tegen De J. "Ik denk dat we een uitermate solide en goed gemotiveerd en onderbouwd verzoek hebben."
De advocaat laat ook weten dat het naar omstandigheden goed gaat met De J., maar dat hij "het zwaar heeft".

WONING

Het Openbaar Ministerie verdenkt De J. ervan dat hij zakenman Koen Everink in maart 2016 heeft gedood in zijn woning in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag.
De J., voormalig coach van tennisser Robin Haase, heeft altijd ontkend. De moord zou het werk zijn van anderen die De J. zouden hebben ontvoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.