Instellingen

Montfoort niet blij met aanval op ambtenaren

Het stadskantoor in Montfoort.
Het stadskantoor in Montfoort. © Google Streetview
MONTFOORT - In een open brief aan haar inwoners schrijft de gemeente Montfoort pal achter de ambtenaren te staan die onderdeel uitmaken van de ambtelijke samenwerking met IJsselstein.
In IJsselstein is voor de tweede keer in een jaar tijd een breuk in het college ontstaan door die samenwerking. Het CDA pakte de biezen. Reden is dat binnen het college geen afspraken gemaakt kunnen worden over hoe de fusie goed vorm gegeven kan worden. Inmiddels zijn de begrote kosten voor de ambtelijke samensmelting miljoenen euro's hoger uitgevallen dan eerder was begroot.

RAPPORT

Naar aanleiding van een lijvig rapport van een onderzoeksbureau dat de fusie onderzocht is een discussie ontstaan over wie daar nou precies verantwoordelijk voor is. Daarbij worden namen genoemd van ambtenaren, waaronder de gemeentesecretaris van Montfoort. Zij zou medeverantwoordelijk zijn voor het samenwerkingsdebacle. En dat schiet het Montfoortse college in het verkeerde keelgat.
"Onze medewerkers verdienen onze volle steun", schrijft het college in de brief. "In de Montfoortse verhoudingen is het bestuur eindverantwoordelijk voor haar ambtenaren en is het ongebruikelijk dat er discussie wordt gevoerd over medewerkers die zich politiek gezien niet kunnen verdedigen."

HOOP

Montfoort eindigt de brief met de hoop dat de samenwerking alsnog uit het slop getrokken wordt. In IJsselstein is daar echter steeds minder steun voor te vinden.

CDA stapt uit college IJsselstein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.