Instellingen

Ontruiming Utrecht was vanwege nephandgranaat

De mogelijke granaat, in de circel.
De mogelijke granaat, in de circel. © Koen Laureij
UTRECHT - De "mogelijke handgranaat" die de politie vrijdagavond vond in de Utrechtse wijk Lombok was nep. Dat liet de politie zojuist weten. De negentienjarige man die het ding in zijn auto had liggen is aangehouden.
Bewoners van de Paramaribostraat moesten vanwege de vondst uit voorzorg hun huis uit. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd opgeroepen voor onderzoek. De politie doorzocht de auto van de man, die uit Nieuwegein komt, na een achtervolging.

ROOD

Agenten hadden hem door rood zien rijden. Toen ze hem staande wilden houden, ging hij ervandoor. Tijdens zijn vlucht knalde de man op de Laan van Nieuw Guinea hard tegen een busje, maar ook daarna reed hij verder. Uiteindelijk wist de politie hem tot stoppen te dwingen, nadat hij in de Paramaribostraat nog tegen een paar geparkeerde auto's was gereden.
De man deed nog een poging om te voet zijn vlucht voort te zetten, maar werd gepakt. Hij zit nog vast, vertelde een woordvoerster van de politie.

GRANAAT

Omdat er in de auto mogelijk een granaat lag, werden zo'n tien tot twintig huizen ontruimd. Even na middernacht konden de bewoners hun huis weer in.
De bestuurder van het busje dat werd aangereden is door ambulancepersoneel nagekeken en kon gewoon naar huis.

Ontruiming Utrecht was vanwege nephandgranaat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.