Instellingen

Deze week in het nieuws: Voetballer (20) overleden na hartstilstand en verkeerschaos rond Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het meest gelezen nieuwsbericht gaat deze week over de Utrechtse voetballer die tijdens een oefenwedstrijd in Nieuwegein een hartstilstand kreeg. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.
Ook de berichten over een zwaar ongeluk op de verbindingsweg van de A2 naar de A12 en een ondergelopen tunnel bij Veenendaal zijn vaak bekeken.
1. Utrechtse voetballer (20) overlijdt na hartstilstand tijdens wedstrijd in Nieuwegein.
Voetbalclub VSV Vreeswijk is in rouw nadat de 20-jarige Shawn Sotong op het veld in elkaar zakt. Hij krijgt een hartstilstand en wordt nog gereanimeerd, maar dat mag niet meer baten. Een dag later overlijdt hij in het ziekenhuis.
"De sfeer hier is aangeslagen, bedroefd", zegt de plaatsvervangend voorzitter van de club. "Als je ziet hoe iedereen erbij staat, ook de mensen die hem hebben gereanimeerd, dan doet dat wel wat met je."
De club heeft alle wedstrijden tot zondag afgelast en legt bloemen, een foto van Sotong en een condoleanceregister neer. Ook op Facebook stomen de condoleances binnen. "Zo'n aardige gozer!", schrijft een bekende van Sotong. "Hij had nog heel leven voor zich! Ik heb een aantal malen met je mogen trainen en dat was altijd top!"
2. Veel vertraging rond Utrecht door geschaarde vrachtwagen
Een 'bizar ongeluk' zorgt woensdag voor enorme vertraging op de snelwegen rond Utrecht. Op de verbindingsweg in Utrecht van de A2 naar de crasht een vrachtwagen, die daarna tussen de palen van de fly-over terechtkomt.
Hoewel het ongeluk al om 7.00 uur gebeurt, heeft het verkeer er de hele ochtend last van. Rijkswaterstaat plaatst schermen om een kijkersfile te voorkomen, maar dat blijkt tevergeefs. Zelfs de omleidingsroutes zijn druk: verkeer dat vanuit Utrecht de A12 op wil, moet veel geduld hebben.
De vrachtwagenchauffeur is volgens ooggetuigen afgesneden door een busje, waarna hij de macht over het stuur verloor. De bestuurder raakte niet gewond.
3. Auto 'verdrinkt' in volgelopen tunnel bij Veenendaal
Hoewel er woensdag over het algemeen weinig te merken is van het voorspelde noodweer, is dat voor een automobilist bij station Veenendaal - De Klomp wel anders. Hij vergist zich in de regen en zijn auto 'verdrinkt'.
Het water staat zo hoog dat de motor af slaat. Omstanders en brandweermensen halen de auto uit de tunnel. De brandweer pompt de tunnel later leeg.
Uit reacties op Facebook blijkt dat de tunnel bij automobilisten uit de buurt al berucht is. "Dat ding bij De Klomp loopt altijd vol als het een beetje hard regent."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.