Zang, dans, rap en toneel op aftrap culturele seizoen in Utrecht

UTRECHT - In Utrecht wordt vandaag het culturele seizoen afgetrapt met het Uitfeest en dus wordt er in de hele stad gezongen, gedanst, gerapt en geschilderd. Vorig jaar trok het evenement zo'n 60.000 mensen. Omdat er dit jaar een kleiner programma is, houdt de organisatie er rekening mee dat het iets rustiger wordt.
Op het Uitfeest van dit jaar hebben de verschillende kunstvormen een eigen plekje in de stad gekregen. Zo is er op het nieuw ingerichte Domplein ruimte voor verschillende dansscholen om hun discipline te etaleren. De Centrale Bibliotheek is in de tussentijd, hoe kan het ook anders, het domein van de literatuur met debatten, ontmoetingen met schrijvers en voordrachten van taalkunstenaars. Liefhebbers van beeldende kunst kunnen op het Janskerkhof terecht voor een tour lang verschillende galerieën.
Ook aan muziek is gedacht. Fans van hiphop kunnen naar het Stadhuisplein voor een optreden van rapper Lijpe en het Jongeren Cultuurhuis Kanaleneiland, terwijl het om de hoek tijd is voor singer-songwriters in de Winkel van Sinkel.
Ook zijn er zondag wat bijzondere shows: zo gaat locoburgemeester Victor Everhardt samen met wethouders en leden van de gemeenteraad in de raadszaal het toneelstuk de Stichtse Oorlog spelen en wordt de dag afgesloten met een openluchtbioscoop op het Stadhuisplein. De film die daar wordt vertoond, is Bram Fischer: een historisch drama over de advocaat die Nelson Mandela verdedigde.
Zien wat er allemaal te beleven viel tijdens het Uitfeest? Vanavond besteedt UStad er op tv uitgebreid aandacht aan bij UStad Cultuur: Uitfeest 2017, met Conny Kraaijeveld. De uitzending is ook te zien bij dit artikel.

UStad Cultuur: Uitfeest 2017 met Conny Kraaijeveld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.