Instellingen

Spanning op het spoor: NS denkt dat drukste maand vandaag begint

© Robin Utrecht, ANP
UTRECHT - Het wordt vandaag een spannende dag voor treinreizigers en vooral voor de NS, want het vervoersbedrijf uit Utrecht verwacht dat maandag de drukste maand van het jaar echt gaat beginnen.
De meeste mensen zijn namelijk terug van vakantie en gaan vandaag weer voor het eerst naar school of werk. Daarom waarschuwde de NS eerder al dat veel reizigers vandaag wel eens geen zitplek hoeven te verwachten: "Staan in de spits hoort erbij."

RECORD

Het Utrechtse spoorbedrijf denkt deze maand meer dan 35 miljoen reizigers te gaan vervoeren. Als dat gebeurt, wordt het record van vorig jaar verbroken. Toen werden er 33 miljoen reizigers van A naar B vervoerd.
De stijging in het aantal treinreizigers komt door de groeiende economie en de dalende werkloosheid, aldus de NS. Het spoorbedrijf heeft meer rijtuigen beschikbaar dan vorig jaar. Die worden op drukke trajecten ingezet om treinen te verlengen. Ondanks die maatregelen waarschuwt topman Roger van Boxtel voor vertragingen en drukte. "In het drukke Nederland hoort staan in de spits erbij, net zoals de files op de weg."
Eric Kroese van de NS

Verslaggever Robert Jan Booij is op het station in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.