RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe tippelzone in De Meern of op Lage Weide

1/2
UTRECHT -

De Boteyken in De Meern en de Elektronweg op Lage Weide zijn de overgebleven opties voor de nieuwe tippelzone in Utrecht. Dat heeft de gemeente vanmiddag bekendgemaakt. De prostituees moeten weg van de Europalaan vanwege de komst van de nieuwe woonwijk in de Merwedekanaalzone.

"Beide locaties voldoen aan de criteria van het college voor een tippelzone die niet of nauwelijks overlast geeft. Bewoners uit de omgeving, ondernemers en belanghebbenden van beide locaties en sekswerkers worden deze week geÔnformeerd", schrijft wethouder Everhardt.


LOCATIE-ONDERZOEK

Volgens Everhardt mogen bewoners en ondernemers nog meepraten over de plannen. "Zij krijgen de gelegenheid aanvullingen te geven op het locatie-onderzoek en aan te geven welke vragen, zorgen of ideeŽn zij hebben bij de mogelijke komst van de tippelzone in hun buurt."

Aan de hand van de reacties komt het college met een definitieve beslissing. "De bijdrage vanuit de wijk en ondernemers zorgt ervoor dat het college en de gemeenteraad alle informatie over de twee locaties op tafel heeft om een weloverwogen besluit te kunnen nemen." Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een besluit te nemen.


GENIEPIG

Ondernemers zijn niet te spreken over de plannen. Zo is Shifung Hu van Comfort Living op zijn zachtst gezegd niet blij met de tippelzone om de hoek, maar ze is ook niet tevreden over de manier waarop de gemeente erover gecommuniceerd heeft. "Ik vind dat het allemaal geniepig gaat. Ik ben boos en ook bezorgd", zegt ze tegen RTV Utrecht.

Hu en andere ondernemers aan de Boteyken kwamen namelijk per toeval achter de plannen. "We werden erop gewezen door een bevriende advocaat, die het bericht toevallig tegenkwam op internet. Inmiddels heeft de gemeente het bericht, met daarin een uitnodiging voor een bewonersavond over de zone, verwijderd. Daarna lukte het niet meer om in contact te komen met de gemeente."


VOORSTANDERS

In de Utrechtse politiek zijn niet voldoende voorstanders te vinden voor het afschaffen van straatprostitutie. VVD, CDA, SP, ChristenUnie en Stadsbelang hadden dat graag gezien en ook het college van burgemeester en wethouders leek daarop aan te sturen.

In april maakte de gemeente toch bekend dat het op zoek gaat naar een nieuwe locatie.


VERBIJSTERD

De VVD reageerde destijds verbijsterd. "Utrecht mist een uitgelezen kans om een punt te zetten achter de uitbuiting van verslaafde vrouwen. De beelden van verslaafde sekswerkers die tippelen voor hun dagelijkse shot drugs, gefaciliteerd door de gemeente, snijden door je ziel", aldus raadslid Queeny Rajkowski.

De zone op de Europlaan werd in 1986 geopend om een plek te bieden aan 150 verslaafde straatprostituees uit de stad. Nu gaat het rond de Europalaan nog maar om 23 vrouwen uit de 'Utrechtse zorgregio'. De andere prostituees die hier tippelen zijn niet verslaafd of komen niet uit Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -