RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers boos en verrast over tippelzoneplan: "Hier zit je niet op te wachten"

UTRECHT -

Ondernemers rondom de Boteyken in De Meern en de Elektronweg op Lage Weide zijn niet te spreken over de plannen voor een nieuwe tippelzone. Ze voelen zich overvallen door het nieuws en zitten ook helemaal niet op zo'n prostitutiegebied in hun buurt te wachten. Ze reageren daarmee op het gemeentebestuur, dat vanmiddag de overgebleven mogelijke locaties voor de zone bekendmaakte.

Micha Drost van Graphic Invention in De Meern denkt bijvoorbeeld dat de plannen invloed hebben op de waarde van zijn pand. Hij is daar niet blij mee. "Ik heb dit pand ook als pensioenvoorziening." Volgens hem is de omgeving überhaupt niet geschikt voor een tippelzone. "We grenzen hier aan een woonwijk. Er ligt een park achter waar kinderen spelen en ook honden uitgelaten worden."


BOOS EN VERAAST

De prostituees moeten weg van de Europalaan vanwege de komst van de nieuwe woonwijk in de Merwedekanaalzone. Maar op de Elektronweg zitten ondernemers er ook mee in hun maag. "We zijn boos en verrast", zegt Tom van Oort van Modern B.V. "Hier zit je niet op te wachten. We weten gewoon niet wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld het verkeer hier in de buurt", vertelt hij tegen RTV Utrecht.

Van Oort voelt zich overvallen door het nieuws en wil zo snel mogelijk met de gemeente in overleg. "Ik heb woensdag een afspraak met de gemeente. De communicatie is echt niet goed geweest."


TOEVALLIG

Shifung Hu van Comfort Living in De Meern vindt dat de gemeente geniepig heeft gecommuniceerd over de plannen. "We werden erop gewezen door een bevriende advocaat, die het bericht toevallig tegenkwam op internet. Inmiddels heeft de gemeente het bericht, met daarin een uitnodiging voor een bewonersavond over de zone, verwijderd. Daarna lukte het niet meer om in contact te komen met de gemeente."

Drost zegt dat hij en zijn collega's rondom de Boteyken later deze week met elkaar over de situatie praten. "We hebben een reguliere vergadering van de bedrijvenvereniging, maar de tippelzone staat met stip bovenaan op onze agenda", stelt Drost. Hij zegt dat het laatste woord er nog niet over is gezegd. "We gaan veel lawaai maken."


VERANTWOORDE AFBOUW

Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een definitieve locatie te kiezen. Collegepartij VVD heeft al laten weten helemaal niks in een nieuwe tippelzone te zien. "Er zijn genoeg alternatieven voor een verantwoorde afbouw van de bestaande locatie", twittert fractievoorzitter Dimitri Gillissen.

Ook CDA-raadslid Marloes Metaal ziet niets in het voorstel van college. "De tippelzone moet wijken voor een woonwijk. Wat het CDA betreft een goede timing om de zone op te doeken. Waarom zou de gemeente meer dan een half miljoen euro per jaar moeten investeren in een nieuwe zone als de doelgroep nauwelijks nog bestaat? Besteed dat geld dan aan goede zorg voor verslaafde sekswerkers!"Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -