Hulpverleners over nieuwe tippelzone: "Veiligheid op beide locaties in orde"

UTRECHT - De twee mogelijke locaties voor een nieuwe Utrechtse tippelzone zijn allebei geschikt voor die functie. Dat zegt de Stichting De Tussenvoorziening, die onder meer de prostituees helpt die nu nog werken op de tippelzone aan de Europalaan.
Omdat de huidige zone binnenkort moet sluiten, zijn er nu twee nieuwe mogelijke locaties aangewezen waar straks gewerkt kan worden. Het gaat om de Boteyken in De Meern en de Elektronweg op Lage Weide. ondernemers daar zijn er niet blij mee, maar De Tussenvoorziening denkt daar anders over.

ANDERE BAAN

Volgens de zorgverleners is het belangrijk dat er voor de vrouwen een nieuwe plek lijkt te zijn gevonden. "Als je de boel dichtgooit, dan is het niet zo dat die vrouwen een andere baan gaan zoeken. Ze gaan er vooral mee door op een plek waar je niet weet waar ze zijn en waar ze niet bereikbaar zijn", stelt een woordvoerder van De Tussenvoorziening tegen RTV Utrecht.
Over de mogelijke locaties zelf is De Tussenvoorziening ook tevreden. De organisatie dacht de afgelopen tijd mee over de veiligheid voor de vrouwen op die plekken. "Het gaat om de veiligheid voor de mensen die er werken, voor de klanten en voor de omgeving. Het moet ook niet te afgelegen zijn en goed bereikbaar voor politie en hulpverleners. Als je daar naar kijkt, dan voldoen we hier aan de eisen."

BEWONING

De Tussenvoorziening gaat ervan uit dat een eventuele tippelzone op de mogelijke locaties minimale overlast oplevert. "Als ik naar de plaatjes in het plan kijk, dan is de dichtstbijzijnde bewoning 75 of 100 meter verderop. En er ligt nog groen tussen. Maar volgens mij is er goed naar gekeken."
Mochten tegenstanders benieuwd zijn naar de plannen, dan is De Tussenvoorziening best bereid om met hen in gesprek te gaan. "Als wij nog moeten laten zien hoe het eruit komt te zien en wat voor werk wij daar doen, dan zullen we daar op termijn uiteraard aan meehelpen. Maar we moeten eerst maar kijken welke locatie het precies wordt."

GEMEENTERAAD

De gemeente gaat de komende tijd nog met bewoners en ondernemers over de locaties in gesprek. Daarna neemt de gemeenteraad uiteindelijk een beslissing over de kwestie.
Partijen als CDA en VVD hebben al laten weten niks te zien in een nieuwe tippelzone.