Instellingen

Jonge Veenendalers staan terecht voor ernstige mishandeling Koningsdag

© Lex van Lieshout, ANP
VEENENDAAL - Een groep jongens uit Veenendaal moet vandaag voor de rechter komen. De negen mannen hebben vorig jaar op Koningsdag in Arnhem twee broers van 14 en 18 jaar oud in elkaar geslagen, zegt het Openbaar Ministerie.
De slachtoffers uit Lunteren zouden zonder aanleiding ernstig mishandeld zijn, zo vertelden de broers daarna tegen Omroep Gelderland. "Het was erg druk die avond. Daarom moesten we zigzaggend door het publiek lopen. Er liep toen iemand tegen mij aan en dat ging best hard. Ik draaide me daarom een kwartslag om en toen riep een jongen direct 'Kankerlijer, kom terug' tegen me."

HIGH KICK

De jongens werden vervolgens meerdere keren geslagen door een groep jongeren en er werd ook flink geschopt. "Er is op me ingesprongen met een high kick. Er is op me ingeslagen, op m'n achterhoofd en op m'n nek. Het bot van m'n duim staat ook niet meer goed," vertelde een van de jongens.
Bewakingscamera's hadden de vechtpartij vastgelegd. De politie liet daarop in het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland weten dat de beelden van het geweld zo heftig waren dat die niet eens uitgezonden konden worden.

NEKKLACHTEN

Het oudste slachtoffer had maanden na het incident nog last van zijn verwondingen. "Ik heb een hele hoop trappen in m'n gezicht gekregen. Ik heb m'n neus gebroken, mijn kies staat scheef en ik heb nekklachten. Ik heb een eigen bedrijf en daar heb ik veel zorgen over. Het is niet gemakkelijk."
De verdachte jongens bleken uiteindelijk uit Veenendaal te komen. Ze waren volgens de politie onder invloed van drank en drugs.

OPZET

De negen jongens verschijnen vandaag voor de rechter. "Ze worden allemaal verdacht van dezelfde feiten: er zijn flinke klappen en schoppen uitgedeeld aan de slachtoffers. De vraag is wie welke rol heeft gehad. En of het gebeurde met opzet of dat het een uit de hand gelopen Koningsdag was", zo zegt verslaggever Marco Geijtenbeek, die de zaak vandaag volgt.
Het verslag van Geijtenbeek is vanaf 9.00 uur te volgen via Twitter en via de app en website van RTV Utrecht.

Betrokkenen over de zware mishandeling

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.