RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Enorme knal bij plofkraak in Utrecht

1/5
UTRECHT/SOESTERBERG -

Plofkrakers hebben vannacht een pinautomaat opgeblazen in winkelcentrum Smaragdplein in Utrecht. De daders zijn voortvluchtig.

Rond 01.30 uur schrokken omwonenden wakker van een enorme knal, die volgens sommige Twitteraars zelfs in de binnenstad te horen was. De pinautomaat, tussen de winkels van Blokker en Big Bazar, was uit de muur geblazen en lag in tientallen stukken verspreid over het winkelcentrum. De schade aan de gevel is beperkt. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Over een eventuele buit is nog niets bekend.


SCHADE

Door de ontploffing raakte het dak van het winkelcentrum beschadigd en bij de Lidl aan de overkant gingen onderdelen van de pinautomaat door de ruit heen. De winkels kunnen waarschijnlijk wel gewoon open vandaag.

De politie zette de omgeving af en startte een zoekactie naar de daders. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Toch wisten de plofkrakers uit handen van de politie te blijven.


SOESTERBERG

Korte tijd na de plofkraak in Utrecht was er ook een vermoeden van een plofkraak bij een pinautomaat in Soesterberg. Daar zou een gasalarm zijn afgegaan. De politie heeft hier samen met de brandweer onderzoek gedaan, maar uiteindelijk is er niets aangetroffen. Of het een poging tot een plofkraak is geweest kan de politie nog niet zeggen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -