Dodelijk steekdrama Croeselaan: Lukasz S. onderzocht in Pieter Baan

UTRECHT - De 31-jarige Lukasz S. uit Polen, die wordt verdacht van de dodelijke steekpartij op de Croeselaan in Utrecht, is onderzocht door het Pieter Baan Centrum. Het rapport wordt eind september verwacht, bleek vandaag tijdens een korte pro-formazitting.
De verdachte en zijn advocaat waren vandaag zelf niet aanwezig in de rechtszaal. De afgelopen maanden is de psychische gesteldheid van S. onderzocht in het Pieter Baan Centrum. S. zou zijn medewerking hebben verleend.
Gekeken is in hoeverre hij toerekeningsvatbaar was toen hij op 28 februari zomaar de 41-jarige Corrie van Barneveld-van den Brink uit Soest neerstak. Dit gebeurde bij het hoofdkantoor van Rabobank, waar de moeder van twee kinderen werkte. De vrouw overleed later in het ziekenhuis.

STEMMEN

S., die al heeft bekend, is in 2013 ook al veroordeeld voor poging tot doodslag. Hij zegt zelf ziek te zijn en
te horen die hem vertellen wat hij moet doen.
Uit Facebookberichten van S. valt op te maken dat hij vrouwen haat en een voorliefde heeft voor de nazi's. Zijn vader vertelde eerder in het AD dat zijn zoon al paar keer opgenomen is geweest vanwege psychiatrische problemen.

INHOUDELIJKE ZITTING

S. wordt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. Op 3 november staat de volgende zitting gepland. Volgens de rechter ligt er voldoende dossier om de zaak dan inhoudelijk te behandelen. De verdachte zit tot die tijd vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.