RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plofkraken Utrecht en Soesterberg staan los van elkaar

1/5
UTRECHT -

De plofkraak vannacht in Utrecht staat los van de mislukte poging even later in Soesterberg. Dat heeft de politie vanmorgen laten weten.

Utrechters werden vannacht rond 01.30 opgeschrikt door een enorme knal die tot ver in de binnenstad was te horen. Een pinautomaat in winkelcentrum Smaragdplein bleek te zijn ontploft.


SCHADE

Het apparaat was uit de muur geblazen en lag in tientallen stukken verspreid over het winkelcentrum. De schade aan de gevel was beperkt. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen. Over een eventuele buit is nog niets bekend. De daders zijn ondanks de inzet van onder meer een helikopter gevlucht, mogelijk te voet.

Door de ontploffing raakte het dak van het winkelcentrum beschadigd en bij de Lidl aan de overkant gingen onderdelen van de pinautomaat door de ruit heen. De winkels kunnen waarschijnlijk wel gewoon open vandaag.


SOESTERBERG

Ongeveer een uur na de plofkraak in Utrecht was er een mislukte poging bij een pinautomaat aan de Rademakerstraat in Soesterberg. Rond 01.45 uur ging het alarm van het apparaat af. Bij het onderzoek bleek dat men vermoedelijk had geprobeerd om de pinautomaat open te breken.

Meerdere politie-eenheden en de politiehelikopter zochten nog in de omgeving naar mogelijke verdachten, maar die werden niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen verband met de plofkraak in Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -