Van der Zweth kandidaat-lijsttrekker PvdA Utrecht, Dibi trekt zich terug

UTRECHT - Rick van der Zweth (26) stelt zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid Utrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Raadslid Bouchra Dibi trekt zich terug als kandidaat. Ze steunt Van der Zweth. Raadslid Gadiza Bouazani blijft wel kandidaat-lijsttrekker.
Van der Zweth is sinds 2015 fractieondersteuner. Hij zit namens de PvdA-fractie in de commissie Stad en Ruimte. Van der Zweth vindt dat de tweedeling in de stad steeds groter wordt. Ook wil hij dat er einde komt aan het tekort aan betaalbare en goede woningen in Utrecht.
"De stad is rijker en populairder dan ooit. Toch is er een grote groep aan wie het Utrechtse succes voorbijgaat", stelt Van der Zweth, die werkzaam is bij de Volksbank, voorheen SNS.

VERPAUPEREN

"De stad bestaat in toenemende mate uit twee verschillende, langs elkaar levende werelden", vindt de nieuwe kandidaat. "De wereld van mensen die het dure leven in de stad kunnen betalen, en de wereld van de Utrechters die niet meer kunnen rondkomen en hun wijk zien verpauperen. De afgelopen vier jaar is daar veel te weinig aan gedaan."

De kandidaat-lijsttrekker wil Utrechters meer betrekken bij politieke besluiten, zoals de sloop van woningen aan de Croeselaan.

PROCEDURE

Eind deze week is duidelijk wie een gooi naar het lijsttrekkerschap van de PvdA Utrecht doen. De kandidaatstellingscommissie oordeelt vervolgens of de kandidaten geschikt zijn. Als er meerdere geschikte kandidaten zijn, zijn de leden aan zet en kiezen zij de lijsttrekker. Op de algemene ledenvergadering van 22 november, stellen de leden vervolgens de volledige kandidatenlijst vast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.