Utrecht praat volgende week met omwonenden over tippelzone

UTRECHT/DE MEERN - Utrecht wil volgende week van gedachten wisselen met de inwoners en ondernemers die mogelijk in een tippelzone in hun buurt krijgen. Dinsdag 12 september gaat de bijeenkomst over de Elektronweg op industrieterrein Lage Weide. Een dag later staat de Boteyken in De Meern op de agenda.
De twee locaties zijn in beeld voor het aanleggen van een nieuw gebied voor straatprostitutie, maakte het stadsbestuur gisteren bekend. Reden is dat de huidige tippelzone aan de Europalaan moet in 2020 wijken voor woningbouw. Volgens wethouder Victor Everhardt zijn Lage Weide en De Meern onder meer geschikt omdat ze beide sociaal veilig zijn en op een goede manier in te richten zijn.
Hulpverleners van prostituees staan achter het oordeel van de gemeente, maar ondernemers reageren geschrokken. De gemeente Utrecht heeft voor bedrijfseigenaren en omwonenden een vragenlijst gemaakt en nodigt ze uit om volgende week van gedachten te komen wisselen.
Ook sekswerkers worden bij de plannen betrokken. Zij kunnen op 7 en 19 september binnenlopen om hun mening te geven en informatie te vragen. Voor hen is een aparte vragenlijst gemaakt.

7.40 uur - Radio M Utrecht op de tippelzone in Utrecht
8.40 uur - Radio M Utrecht op de tippelzone in Utrecht