Eis: jaren cel voor overval op hoogbejaarde vrouw in Loenen

LOENEN AAN DE VECHT - Het Openbaar MInisterie eist celstraffen tegen de twee mannen, die in Loenen aan de Vecht een destijds 92-jarige vrouw zouden hebben overvallen. Een 25-jarige verdachte hoorde vijfenhalf jaar cel tegen zich eisen. Een 42-jarige medeverdachte moet zes jaar en drie maanden gevangenisstraf krijgen, vindt het OM.
Het slachtoffer woonde vorig jaar nog altijd zelfstandig in haar woonboot in Loenen aan de Vecht en werd daar toen bruut overvallen. De verdachten kwamen binnen met een eerder gestolen sleutel. De vrouw moest haar pinpas en code afgeven, waarna de daders geld van haar rekening haalden.

PINTRANSACTIES

De verdachten kwamen in beeld dankzij de beelden van pintransacties. Daarop werd de 25-jarige man opgepakt. Hij legde daarna een bekennende verklaring af en gaf hij aan met wie hij het feit gepleegd had, zegt het OM.
Zijn 42-jarige medeverdachte zou hem die avond hebben opgehaald en samen zouden ze de vrouw hebben beroofd. Bij doorzoekingen in hun woningen zijn diverse wapens gevonden. Er werden ook nog wapens aangetroffen in een garagebox en begraven in een tuin. De 42-jarige verdachte ontkende betrokkenheid bij de overval. Volgens hem willen anderen hem een hak zetten door hem ten onrechte te belasten.

GELDBEJAG

De officier van justitie komt nu met een flinke eis, vanwege onder meer het verschil in fysieke macht tussen het slachtoffer en de verdachten en ook hun geldbejag. Het OM wil bovendien dat het slachtoffer een schadevergoeding krijgt.
Ook eist het OM dat de 25-jarige verdachte behandeld wordt, omdat hij handelde onder invloed van cocaïne. Verder zou hij moeten werken aan dagbesteding, toeleiding naar werk en zou een contactverbod met het slachtoffer op zijn plaats zijn.
Over twee weken is de uitspraak.