Instellingen

KNMI legde plofkraak geldautomaat Smaragdplein vast

UTRECHT - De ontploffing bij een geldautomaat in het Utrechtse Hoograven is geregistreerd door apparatuur van het KNMI in De Bilt. Dat bevestigt het weerinstituut na berichtgeving hierover in het AD/Utrechts Nieuwsblad.
De registratie is volgens een woordvoerder gedaan met zogeheten infrageluid-luchtdruksensoren. Deze meetapparatuur legt normaal gesproken schokgolven vast die veroorzaakt worden door straaljagers of meteorieten. Maar vannacht werd dus ook een plofkraak gemeten.

KORTE AFTAND

De explosie is niet alleen vastgelegd, omdat die zo groot was, zo zegt het KNMI tegen RTV Utrecht. "Ook de korte afstand tussen het Utrechtse Smaragdplein en het weerinstituut in De Bilt heeft een rol gespeeld."
De politie doet nog steeds onderzoek naar de ontploffing, waar omwonenden rond 01.30 uur van wakker schrokken. Volgens sommige Twitteraars was de knal zelfs in de binnenstad te horen. De pinautomaat was uit de muur geblazen en lag in tientallen stukken verspreid over het winkelcentrum.

SOESTERBERG

Ook in Soesterberg was vannacht een plofkraak. Maar volgens een woordvoerder van de politie is er geen verband met de plofkraak in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.