Instellingen

Basisschoolleraren staken opnieuw voor hoger salaris en lagere werkdruk

PROVINCIE UTRECHT - Leraren in het basisonderwijs leggen opnieuw het werk neer. Dat meldt vakbond CNV Onderwijs. "Ik roep onze leden in het primair onderwijs op om te gaan staken op 5 oktober", zegt Loek Schueler, voorzitter van CNV Onderwijs.
"De politiek moet nu echt over de brug komen, we willen een eerlijk salaris en minder werkdruk in het primair onderwijs. De vage toezeggingen waar de politiek tot nu toe mee komt zijn onvoldoende voor structureel beter onderwijs." De vakbond maakt, samen met AOb, AVS, FvOv, FNV, de PO-raad en POinactie, deel uit van het PO-front. Het front organiseert een manifestatie op 5 oktober in het Zuiderpark in Den Haag.
Het PO-front wil een structureel bedrag van 900 miljoen euro voor salaris en 500 miljoen voor het verminderen van werkdruk. De afgelopen weken werden bedragen als 270 miljoen euro en een substantieel bedrag genoemd in Den Haag. Schueler: "Dat eerste bedrag is natuurlijk veel te weinig en de tweede toezeggingen is veel te vaag."
Een grote meerderheid van de schoolbesturen in het basisonderwijs steunt het doel van de lerarenacties en heeft begrip voor een staking. Dat blijkt uit een peiling van de PO-raad onder de schoolbesturen in het primair onderwijs, die door zo'n 300 schoolbesturen is ingevuld. De PO-raad steunt de aangekondigde staking van de leraren en informeert de schoolbesturen over de juridische aspecten van de staking.
De PO-raad roept schoolbesturen op om medewerkers die deel willen nemen aan de staking op 5 oktober te steunen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.