Duizenden handtekeningen tegen tippelzone De Meern

DE MEERN - Een petitie tegen de komst van een tippelzone naar De Meern is in een dag al meer dan 2000 keer getekend. Deze week werd bekend dat de gemeente Utrecht de Boteyken op het oog heeft als plek voor de tippelzone, net als het gebied naast de Elektronweg op de Lage Weide.
Volgens wethouder Victor Everhardt voldoen beide locaties aan de criteria van het college voor een tippelzone die niet of nauwelijks overlast geeft. Bewoners en ondernemers mogen nog meepraten over de plannen, aan de hand van die reacties komt het college met een definitieve beslissing.
De initiatiefnemers van de petitie in De Meern zijn bang voor criminaliteit en verkeershinder in het gebied. "De tippelzone ligt straks midden tussen woonwijken en een bedrijventerrein. Langs die route rijden elke dag honderden forenzen en kinderen", zegt voorzitter Viktor van de Bilt van ondernemersvereniging De Limes. Volgens hem gaan veel mensen daar overlast van krijgen.

BUSREMISE

De voorzitter begrijpt wel waarom de tippelzone op de Europalaan verdwijnt. "De gemeente kan veel geld verdienen aan het stukje grond op de Europalaan en zijn bereid daarvoor de
te verplaatsen." Eerder werd al bekend dat die verplaatsing de gemeente 30 miljoen euro gaat kosten.
Van de Bilt heeft het gevoel dat hij in het ootje wordt genomen door de gemeente. "In het haalbaarheidsonderzoek staat dat je 75 meter van een woning een tippelzone mag hebben. Als dat zo is, dan had je het ook op de Europalaan kunnen houden, want als je de woningen 75 meter verderop zet, is het probleem opgelost."
Vanmiddag praten de ondernemers in het gebied met de gemeente.

Viktor van de Bilt van ondernemersvereniging De Limes over de petitie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.