Vier jaar cel geëist voor nachtelijke schietpartij Lunetten

UTRECHT - De 23-jarige Utrechter die vast zit voor betrokken bij een schietpartij in Lunetten, heeft vandaag vier jaar celstraf tegen zich horen eisen. Daarvan is één jaar voorwaardelijk. De verdachte wordt medeplegen van poging tot doodslag ten laste gelegd.
De verdachte werd op Valentijnsdag van dit jaar aangehouden na de nachtelijke schietpartij in de omgeving van de Kent. Hij zou met twee anderen hebben geprobeerd een man te ontvoeren in een auto. Toen de man zich losrukte is hij beschoten. De kogel ging door zijn jas heen en veroorzaakte een wond aan de arm, het slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

MEDEPLEGER

Volgens het OM heeft de verdachte niet zelf geschoten, maar maakte hij samen de anderen deel uit van een gecoördineerd plan om het slachtoffer van zijn vrijheid te beroven. Het zou gaan om een ruzie over het stalken van een vrouw via social media. Het is onduidelijk waar de andere twee verdachten zijn, de Utrechter wil niet verklaren met wie hij zijn actie heeft uitgevoerd.
Onder de auto van het slachtoffer is een baken aangetroffen, waarmee hij gevolgd kon worden. Het OM heeft het apparaat echter niet aan de verdachte kunnen linken.

De woordvoerder van het OM over de strafeis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.