Nieuwe arrestatie in liquidatiezaak Overvecht

UTRECHT - De politie heeft opnieuw een verdachte aangehouden in de liquidatiezaak van Hakim Changachi uit Overvecht. De 30-jarige Utrechter wordt verdacht van medeplichtigheid. Wat zijn precieze rol is geweest, kan de politie nog niet zeggen.
De nachtelijke moord op de Faustdreef vond op 12 januari plaats met een automatisch wapen. Changachi's lichaam werd in een flatportiek gevonden. Even verderop - aan de Pallas Athenedreef - trof de politie een brandende Audi A5 aan die vermoedelijk door de daders is gebruikt.
De verdachte die gisteren is aangehouden is ingesloten voor verhoor. Hij wordt morgen aan de rechter-commissaris voorgeleid. Het onderzoek gaat volgens de politie "onverminderd door".

TWEE VERDACHTEN

Twee mannen zitten al langere tijd vast voor de moord op Changachi. In juli pleitten hun advocaten tijdens een pro-formazitting nog voor
, maar de rechter ging daar niet in mee. De regiezitting van deze twee verdachten is op vrijdag 15 september.

GERUCHTEN

Over de doodgeschoten Changachi deden na de moord gelijk veel geruchten de ronde. Zo zou zijn familie zijn verwikkeld in een vete met een familie uit Breda. Bron van het conflict zou een ripdeal in het drugsmilieu zijn, die zou zijn uitgemond in moorden en wraakacties over en weer.

VERGISMOORD

De politie meldde eerder dat het nog onduidelijk is of de liquidatie van Hakim een
is geweest, zoals
begin dit jaar lieten weten aan RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.