Brokkenpiloot (18) krijgt per ongeluk rijbewijs terug, maar blundert op Snapchat

BILTHOVEN - De tiener die onder invloed van drank en drugs een huis in Bilthoven binnenreed, heeft door een fout van de politie gelijk zijn rijbewijs teruggekregen. Maar: door zijn eigen stommiteit op sociale media is hij 'm alweer kwijt.
Nadat de 18-jarige Thomas de auto van zijn vader, een Tesla, in de gevel van een huis boorde, nam de politie zijn rijbewijs in. Agenten stuurden het pasje naar het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR). "Terwijl het eigenlijk naar ons had gemoeten", zegt een woordvoerder van het OM tegen RTV Utrecht.
Het CBR dacht dat het rijbewijs weer terug moest naar de Bilthovense jongen en deed het op de post. "Op dit moment hebben wij geen reden om uw rijbewijs te houden", stond in de bijbehorende brief.

SNAPCHAT

Uiteraard was Thomas erg verrast toen hij zijn rijbewijs opeens terugvond in de brievenbus. "Wat de kk ik mag gewoon weer rijden", schreef hij enthousiast op Snapchat. Ook plaatste hij een foto van zijn teruggestuurde rijbewijs.
Met dat Snapchat-bericht maakte hij slapende honden wakker. Iemand tipte de redactie van RTV Utrecht, waarop het verhaal werd gecontroleerd bij het OM.
Zij ondernamen direct actie: nog diezelfde avond zijn agenten bij de jongen langsgegaan om het rijbewijs alsnog in beslag te nemen. "Het is dus aan zijn eigen pro-actieve houding te danken dat het nu hier op het bureau ligt", zegt de OM-woordvoerder.

POLITIE

De jongen zegt dat hij zelf ook heeft geprobeerd om het mysterie van zijn teruggestuurde rijbewijs te achterhalen. Hij zegt dat hij meteen na het ontvangen van de brief met de politie heeft gebeld om te vragen of het wel klopt. Een woordvoerder van de politie kan dat niet bevestigen.

CRASH

Het ongeluk dat de tiener veroorzaakte, zorgde voor een enorme ravage op de Eerste Brandenburgerweg. De gevel van het huis is zwaar beschadigd, de bewoner bleef ongedeerd.
De politie zat achter de auto aan na een melding over geluidsoverlast bij de parkeergarage bij De Kwinkelier. In het voertuig zaten nog drie andere 18-jarigen, twee uit Utrecht en een uit Bunnik. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis, de ander kwam er met lichtere verwondingen vanaf.

De complete gevel van de woning werd geruïneerd door de crash.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.