Instellingen

Datalek privégegevens leerlingen speciaal onderwijs groter dan eerst gedacht

AMERSFOORT - Het lek met privégegevens van leerlingen in het speciaal onderwijs blijkt in ieder geval in Amersfoort omvangrijker dan eerder gedacht.
Nadat gisteren bekend werd dat gegevens van leerlingen uit Rhenen, Veenendaal en Amersfoort tijdens de aanbestedingsprocedure van leerlingenvervoer in 2013 op straat waren komen te liggen, blijkt dat dit ook dit jaar het geval is geweest.
Van 8 maart tot en met 31 juli 2017 zijn er documenten op TenderNed.nl, een website voor aanbestedingen van het ministerie van Economische Zaken, geplaatst. Dat blijkt uit een brief van het Amersfoortse gemeentebestuur aan de raad.
Gisteren bleek uit onderzoek van RTL Nieuws dat er in 2013 ook privégegevens van de leerlingen waren gelekt door een fout bij gemeenten. Groep el-Messaoudi en Amersfoort2014 hebben schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

ONNOZEL

Groep el-Messaoudi vindt onder andere dat er "wederom onnozel met kwetsbare gegevens van nota bene kinderen is omgesprongen".
Ook Amersfoort2014 is boos over lek. "Hoe is het mogelijk dat met alle verbeterde procedures, de speciale ambtelijke werkgroep en de extra controles dit wederom dezelfde fout is gemaakt? Wie is daarvoor verantwoordelijk?" vraagt de fractie zich af.
Van beide datalekken is melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.