RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verbrande baby Djaiden genezen: "Boegemzalf werkt écht"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het omstreden geneesmiddel boegemzalf werkt echt, zeggen de ouders van de Bunschotense Djaiden. De baby liep tweedegraads brandwonden op toen hij in april hete thee over zich heen kreeg.

Inmiddels zijn de verbrande buik en hand van de éénjarige Djaiden volledig genezen, vertelt vader Werner. "Het gaat fantastisch. Afgelopen zomer kon hij op het strand spelen met zijn shirt uit. Je ziet er echt helemaal niks meer van."

Boegemzalf is omstreden. Medici zeggen dat het brandwonden niet geneest, maar inwoners van Bunschoten zweren bij het middel.


GEWELDIG DAT HET WERKT

"Geweldig dat ik nu zelf uit ervaring kan spreken dat het echt werkt", zegt Werner. Hij ging ook langs bij het Meander-ziekenhuis in Amersfoort, waar hij aanvankelijk een behandeling voor zijn baby had geweigerd.

"Die waren verbaasd: ze zei letterlijk: dit ziet er wel heel geweldig uit." Toch gaan de Amersfoortse doktoren volgens Werner geen extra onderzoek doen naar het middel.

"Wat me verbaast is dat ze er vervolgens niets meer mee hebben gedaan. Ik had wel verwacht dat ze foto's wilden maken of iets zouden administreren. Maar dat is niet gebeurd."


DISCUSSIE OVER WERKING

Al jaren is in de medische wereld felle discussie over de werking van Boegemzalf bij brandwonden. Er zijn tal van voorbeelden waarbij brandwonden genezen na gebruik van de zalf, maar toch is het geen geregistreerd geneesmiddel. De Brandwondenstichting houdt voet bij stuk.


TROEP

Ook huisarts Monique Munters, die regelmatig aanschuift bij RTV Utrecht, is niet positief over boegemzalf. "Het is troep. Het doet niet meer dan vaseline. Dat het nu werkt is volstrekt toeval. Tweedegraads brandwonden moet de dokter behandelen."

Boegemzalf is een uitvinding van Kees Boegem, die zich heeft gespecialiseerd in alternatieve geneeswijzen. Vooral in de omgeving van Bunschoten is het product enorm populair.

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht