Ontwikkelingen in fietsstad Utrecht ook opgemerkt door New York Times

UTRECHT - De Dafne Schippersbrug, een tweede plek op de wereldranglijst van fietssteden en natuurlijk de gigantische nieuwe fietsenstalling bij het station. Utrechtse ontwikkelingen op het gebied van fietsen blijken ook opgemerkt door de New York Times.
De invloedrijke Amerikaanse krant heeft een uitgebreid artikel geschreven over de fietscultuur hier. "If you build it, the Dutch will pedal", kopt de krant.
In het artikel komen meerdere Utrechters aan het woord, zoals verkeerswethouder Lot van Hooijdonk, Frans Jan van Rossem (programmamanager bereikbaarheid bij de gemeente Utrecht) en Carlijn Kamphuis van de Universiteit Utrecht.
Zo vertelt Kamphuis over de gezondheidsvoordelen van fietsen. Uit haar onderzoek blijkt dat fietsen zorgt voor een langere levensduur en dat het duizenden vroegtijdige sterfgevallen per jaar scheelt.
Van Rossem en Van Hooijkdonk vertellen onder meer over de jarenlange investeringen in het fietsvervoer. "Het is niet zomaar uit de lucht komen vallen", stellen ze. Alle investeringen hebben geleid tot bijna 250 miles (zo'n 400 kilometer) aan aangewezen fietspaden.
"Fietsen is magisch", sluit wethouder Van Hooijdonk het verhaal af. "Het heeft alleen maar voordelen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.