RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Apparaten in beslag genomen bij alFitrah-moskee

UTRECHT - Bij de Utrechtse alFitrah-moskee zijn vanmiddag enkele waardevolle spullen in beslag genomen. De moskee aan de Pahud de Mortangesdreef in de wijk Overvecht kampt met een huurachterstand van enkele tonnen.

Een getuige liet aan RTV Utrecht weten dat er bij de inbeslagname een opstootje zou zijn ontstaan. Volgens imam Suhayb Salam van alFitrah valt het allemaal mee. Er zijn volgens hem drie apparaten meegenomen, naar aanleiding van een eerder vonnis over de schuld bij pandeigenaar We Do Projects. Advocaten van beide kanten zouden de inbeslagname in goed overleg hebben begeleid.

Volgens De Telegraaf heeft de deurwaarder onder meer camera's, audio-apparatuur en een televisiescherm opgehaald. Er zouden maar weinig spullen van waarde te halen zijn in het gebouw.


DREIGENDE SLUITING

AlFitrah heeft sinds 2015 geen huur betaald zonder tussenkomst van de rechtbank. De rechter heeft daarom bepaald dat de moskee dicht moet. Het gebedshuis trekt al langer zowel lokaal als landelijk de aandacht omdat kinderen er een anti-westerse opvoeding zouden krijgen. De moskee ontkent dat en zegt dat de kinderen juist wordt geleerd om overeind te blijven in de westerse samenleving.

De moskee vecht de dreigende sluiting aan in een spoedzitting bij de rechter. Als alFitrah die zaak verliest moet het pand uiterlijk 28 september leeg zijn. De laatste optie voor de moskee is om het pand van de verhuurder te kopen. AlFitrah heeft daar al langer plannen voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -