Instellingen

Moordverdachte in zaak-Savannah voor het eerst voor rechter

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 16-jarige tiener die wordt verdacht van de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten, staat vandaag voor het eerst voor de rechter. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Angelo S. uit Den Bosch het meisje om het leven gebracht.
"Het gaat om een pro-formazitting, dat betekent dat de stand van het onderzoek besproken wordt, zoals welke getuigen zijn gehoord en wat er nog moet gebeuren voordat de zaak inhoudelijk besproken wordt", vertelde verslaggever Rik Dogger vanochtend op Radio M Utrecht.

NIEUW BEWIJS

Vorige week maakte het OM bekend dat de aanklacht tegen de verdachte is verzwaard op basis van
. Eerder werd hem doodslag ten laste gelegd, maar dat is moord geworden. Wat er precies aan bewijs is gevonden op de computer of telefoon van Angelo, wil het OM niet kwijt.
De zaak wordt vandaag dus niet inhoudelijk besproken. "Wel kan de advocaat van Angelo vragen om de voorlopige hechtenis op te heffen. Ik vermoed dat dit vandaag ook gaat gebeuren, ik kan me alleen niet voorstellen dat hij wordt vrijgelaten", aldus Rik Dogger die de zaak op de voet volgt.

MOORD

De nieuwe beschuldiging betekent dat de aanklager vindt dat de tiener uit Den Bosch met voorbedachten rade handelde. "Moord daar denk je over na, je maakt een plan, je bent ermee bezig en op enig moment sla je toe. Doodslag gebeurt in een reflex, in een vlaag van verstandsverbijstering", zei advocaat en RTV Utrecht-stamgast Willem Jan Ausma eerder, die overigens geen cliënten bijstaat in deze zaak.
De pro-formazitting is vandaag achter gesloten deuren, zo liet de rechtbank eerder deze week weten. De rechter ziet, mede gezien de leeftijd van de verdachte en de stand van zaken in het onderzoek geen reden om media toe te laten.

Verslaggever Rik Dogger over de zaak-Savannah

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.