Kersverse burgemeester krijgt warm welkom van Leusdenaren

LEUSDEN - Gerolf Bouwmeester, de nieuwe burgemeester van Leusden, heeft gisteravond een warm welkom gekregen van de inwoners van zijn nieuwe woonplaats. "Het was een hele feestelijke dag en het was ontzettend leuk."
Eerder deze week verhuisde de 45-jarige Bouwmeester met zijn vriendin en twee kinderen van Amsterdam naar Leusden. "Ik woon momenteel nog tussen de verhuisdozen, maar het belangrijkste is uitgepakt. Maar er is nog een klusje voor de komende weken", vertelt hij op Radio M Utrecht.

WARM WELKOM

Bouwmeester had gisteren zijn eerste werkdag in Leusden, met aansluitend een welkomstreceptie. Daar werd hij onder meer toegesproken door inwoners van de gemeente.
"Dat was zo'n warme welkomstspeech en ik kreeg een prachtige bos bloemen met brieven, kaartjes en tekeningen van kinderen. Voor mijn vriendin, kinderen en mij was dit een ontzettend warm welkom. Als ik zo mag beginnen, knijp ik mijn handen dicht."

BETROKKENHEID

Tijdens de receptie waren ook meerdere Leusdense organisaties aanwezig. "Alle mensen van die organisaties waren buitengewoon vriendelijk en nodigden me uit om eens langs te komen. Dat ga ik zeker doen, maar het zijn er zo veel, dat ik daar de komende tijd m'n handen aan vol zal hebben."
Bouwmeester prijst de verscheidenheid aan organisaties in het dorp. "Leusden kent er een hoop, het is een actieve gemeente met veel verenigingen. Het is ontzettend leuk om te zien wat mensen allemaal doen, dat is een van de dingen die me zo aantrekt in deze gemeente. Iedereen is erg betrokken."
De nieuwe burgemeester is lid van D66 en was stadsdeelbestuurder in Amsterdam-West. Hij werkte verder als raadsgriffier voor verschillende gemeenten en als trainer in debatvaardigheden, speech en presentatie en effectief voorzitten.
Helemaal onbekend is Bouwmeester overigens niet in Leusden, zeven jaar geleden werkte hij als interim-raadsgriffier voor de gemeenteraad.

Kersverse burgemeester Gerolf Bouwmeester: overweldigend welkom

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.