Instellingen

Waarnemend burgemeester Veenendaal bekend

VEENENDAAL - Piet Zoon is de nieuwe waarnemend burgemeester van Veenendaal. Hij volgt Wouter Kolff op, die de nieuwe burgervader van Dordrecht wordt.
Zoon (66) is lid van de VVD. Hij is geboren in het Zuid-Hollandse Middelharnis. Eerder was hij burgemeester van Hattem (Gelderland) en Raalte (Overijssel). Sinds 2016 is hij waarnemend burgemeester van het Zeeuwse Reimerswaal. Volgens Kolff heeft zijn tijdelijke opvolger ervaring, humor en "oog voor iedereen".

EEN EER

Zoon begint 21 september aan zijn nieuwe job. Hij vindt het een eer dat hij burgemeester van Veenendaal mag worden. "Van burgemeester Kolff heb ik inmiddels goede verhalen gehoord over de inwoners van Veenendaal."
"Hij noemt hen ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken. Ik begeef mij graag tussen en onder de mensen, waarbij zichtbaar, hoorbaar en betrokken voor mij belangrijke kernwaarden zijn"
De procedure voor de benoeming van een nieuwe permanente burgemeester begint na de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

EREPENNING

Kolff nam deze week
. Tijdens een bijzondere raadsvergadering kreeg hij daarom gisteravond de Erepenning van Veenendaal uitgereikt door loco-burgemeester Engbert Stroobosscher. In zijn afscheidsspeech bedankte hij de Veenendalers voor het vertrouwen dat hij kreeg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.