RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Angelo S. houdt het vol, maar de druk is erg hoog"

1/3
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Angelo S. uit Den Bosch blijft de komende tweeŰnhalve maand vastzitten voor de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht besloten.

De 16-jarige tiener wordt verdacht van de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten. Volgens het OM heeft hij het meisje om het leven gebracht.


INTENSIEVE DAG

Het was een "zware intensieve dag" voor Angelo, vertelt zijn advocaat Fleur Zijderveld. "De aanloop naar zo'n zitting is heel spannend. Hij houdt het vol, Maar het is niet makkelijk. De druk is erg hoog."

De ouders van de overleden Savannah en de verdachte zaten samen in de rechtbank. "Voor alle betrokkenen is dat heel intensief", zegt Zijderveld.


GEEN DOODSLAG MAAR MOORD

Vorige week maakte het OM bekend dat de aanklacht tegen de verdachte is verzwaard op basis van nieuw internetbewijs. Eerder werd hem doodslag ten laste gelegd, maar dat is moord geworden. Wat er precies aan bewijs is gevonden op de computer of telefoon van Angelo, wil het OM niet kwijt.

De pro-formazitting was vandaag achter gesloten deuren. De verdachte en de ouders van Savannah waren bij de zitting aanwezig. In november gaat de rechtszaak verder. Tot die tijd blijft S. vastzitten.

Advocaat Zijderveld heeft extra onderzoekseisen ingediend bij de rechter. "Er zijn heel veel camerabeelden in deze zaak in het dossier beschikbaar en nog niet alles is bekeken en helder."

Reageren op dit bericht? Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht