Peeskamers Hardebollenstraat dinsdag in de verkoop

UTRECHT - De inschrijvingsprocedure voor dertien voormalige peeskamers in de Utrechtse Hardebollenstraat start komende dinsdag 12 september. Dat had al voor de zomervakantie moeten gebeuren, maar de voorbereiding kostte volgens de gemeente iets meer tijd. Belangstellenden hebben nu vanaf dinsdag een maand de tijd om te reageren.
De Hardebollenstraat moet een "vernieuwende, creatieve uitstraling" krijgen met "leuke winkels en etalages", zo is in overleg met bewoners bepaald. Er is in het bestemmingsplan ook ruimte voor maximaal vier horecagelegenheden. Het gaat dan om restaurants of daghoreca, zoals een lunchroom of koffiebar.

VOORKEUR

De gemeente heeft een voorkeur voor de verkoop van de dertien panden aan één partij. Als dat niet lukt behoort ook verkoop in clusters ook tot de mogelijkheden.
Geïnteresseerde (horeca-)ondernemers gaan nu meedingen in een zogenoemde tender. Ook moeten ze voldoen aan de eisen van een selectiecommissie, die bestaat uit deskundigen van de gemeente, een vertegenwoordiger van de bewoners uit de Hardebollenstraat en een vertegenwoordiger van de ondernemers uit de Voorstraat.

VERKOOP

De gemeente kocht de panden vorig jaar, waarmee een definitief einde kwam aan de prostitutie in het gebied. Wethouder Paulus Jansen verwacht dat de verkoop nog dit jaar afgewikkeld kan worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.