Instellingen

Onderzoeksrechter krijgt tik op de vingers over niet informeren vastgoedmagnaat

UTRECHT - Roger Lips moet informatie blijven krijgen over de faillissementen waar hij bij betrokken is, ondanks dat hij naar Dubai is uitgeweken. Dat heeft de rechtbank bepaald.
De onderzoeksrechter weigerde vanaf juli nog informatie naar Lips te versturen, omdat de vastgoedman zelf naar het buitenland is vertrokken. De onderzoeksrechter vond het gerechtvaardigd om Lips niet langer op de hoogte te houden, omdat hij in Dubai onder zijn aanhouding uitkomt. In Nederland loopt er een arrestatiebevel tegen hem.

GELIJK

Lips maakte bezwaar en krijgt nu gelijk van de rechtbank in Den Bosch. Die oordeelt dat de rechter-commissaris niet gaat over de arrestatie van Lips. Daarnaast komt een sanctie zoals het niet meer informeren van Lips niet voor in de Faillissementswet.
De rechter is het daarnaast met de zakenman eens dat hij de informatie nodig heeft om gebruik te kunnen maken van zijn wettelijke recht om binnen vijf dagen in beroep te gaan tegen besluiten.

THE WALL

De zakenman was onder meer betrokken bij de ontwikkeling van megawinkelcentrum The Wall langs de A2 bij Utrecht. Hij wordt verdacht van miljoenenfraude en is volgens justitie medeverantwoordelijk voor het bijna omvallen van SNS Reaal in 2013.
Hij zou honderden miljoenen hebben geleend die hij volgens de banken niet op tijd kon terugbetalen. Na zijn faillissement vertrok Lips naar Dubai.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.