Instellingen

Margreet: "Goede kraamzorg voorkomt veel leed"

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Nederlandse kraamzorg is uniek in de wereld. Behalve in Nederland is er geen land ter wereld waar vrouwen professionele zorg krijgen in het kraambed. Ze leren ons voor de baby te zorgen en checken of moeders goed herstellen na een bevalling. Maar hoe is het om op de meest onmogelijke tijden uit bed gebeld te worden voor alweer een bevalling? En wat doe je als je de ouders eigenlijk niet zo geschikt vindt? Margreet rijdt deze week mee met twee kraamverzorgsters!
"Het is zo'n intiem beroep", vertelt Nathalie Arles. "Ik ben er op het belangrijkste moment in het leven. Dan mag ik in zo'n warme bubbel stappen en het beleven. Dat jonge ouders me daarin toelaten vind ik heel bijzonder."
Het is heel hard werken, maar er wordt ook veel gelachen. "Soms zijn ouders gewoon nog wat onhandig, of worden we alledrie vol geplast door een verse baby." Nathalie benadrukt ook dat de roze wolk lang niet altijd roze blijft. "We letten heel goed op sombere buien bij moeders. Ik zeg altijd tegen een sombere moeder dat ze zeker niet de enige is en dat je met goede hulp, veel ellende kunt voorkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.