Instellingen

Regen, regen en nog eens regen: de herfst lijkt begonnen

PROVINCIE UTRECHT - Wie de afgelopen uren buiten is geweest, zal gedacht hebben dat de herfst al is aangebroken. Want de ene na de andere regenbui trok over de provincie. Vanmiddag klaart het even op, maar ook de komende dagen blijft het nat en fris.
Normaal valt er in de hele maand september zo'n 78 millimeter aan regen. Maar alleen in de afgelopen 24 uur meldde het KNMI al meer dan 50 millimeter neerslag in Utrecht.

CODE GEEL

Vanwege de vele regenval gaf het weerinstituut vanmorgen ook code geel af. "In de ochtend valt nog meer neerslag, dit kan tot overlast leiden", waarschuwde het KNMI. Inmiddels is de waarschuwing niet meer van kracht.
Op verschillende plaatsen in Nederland zijn evenementen afgelast vanwege het weer. In Utrecht lijkt dit vooralsnog niet het geval.

KOMENDE DAGEN

Vanmiddag wordt het langzaam droger maar dat is niet van lange duur. Nadat het morgen overdag wisselend bewolkt is, neemt in de avond de kans op een bui weer toe.
Vanaf maandag stijgt de kans op regen en het is de verwachting dat ook de rest van de week nog flink wat neerslag zal vallen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.