Instellingen

Raad praat over sporthal en zwembad Abcoude

© sportfondsen.nl
ABCOUDE - Abcoude heeft een nieuwe sporthal en een nieuw zwembad nodig. Althans, dat vinden inwoners van het dorp. Zij zijn daarom begin dit jaar een burgerinitiatief gestart. Vanavond is er een commissievergadering in het gemeentehuis in Mijdrecht.
In het complex moeten twee gymzalen en een zwembad met zes banen komen. Het gebouw moet het in 2015 gesloten Meerbad en de verouderde Kees Bonzaal vervangen. Die laatste sluit in 2019.

NEUTRAAL

Het college van de gemeente De Ronde Venen is neutraal, zegt wethouder Sport, Alberta Schuurs. Zij vindt het fantastisch dat de burgers zelf een initiatief hebben genomen voor het zwembad en de sporthal. "Ja, dat is natuurlijk heel mooi", zegt Schuurs. "Het is gewoon een mooi initiatief dat inwoners veel tijd en energie steken in zo'n plan. Maar ook als ze er veel energie in steken betekent dat niet per definitie dat het ook doorgang kan vinden."

GELD

Een nieuwe sporthal en een zwembad kosten samen ongeveer 8,5 miljoen, zo is berekend. De Stichting Abcoude Sport meent dat de gemeente wel over de brug kan komen met 3,6 miljoen. De gemeente moet immers zorgen voor faciliteiten voor schoolgymnastiek. Dat geld kan dan mooi in de nieuwe sportaccomodatie worden gestoken, zegt Ad Geerlings, voorzitter van de stichting. "Als die er niet komt, moet je toch een nieuwe sporthal gaan neerzetten voor de schoolgymnastiek. Dat is al berekend op 3,6 miljoen. Die willen we graag van jullie hebben. En voor de rest moeten we een lening gaan aantrekken."

MILJOENENUITGAVE

Voor de gemeente is het nog geen uitgemaakte zaak. Volgens wethouder Schuurs is het inderdaad een taak van de gemeente om sport te organiseren, maar over een miljoenenuitgave moet goed nagedacht worden. "Wij zien het als een groot risico omdat het financieel echt wel veel betekent en toch voor de toekomst niet zeker is hoe het allemaal zal uitpakken. Uiteindelijk is het wel aan de raad."
Vanavond is de commissievergadering die om 19.00 uur zal beginnen. Op donderdag 28 september zal er tijdens de raadsvergadering een definitief besluit worden genomen.

Abcoude wil een nieuwe hal en een nieuw zwembad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.