Strandbar van Peter uit Baarn compleet verwoest door orkaan Irma

Peter live op CNN.
Peter live op CNN. © YouTube GirlsandBoysToys
BAARN - De in Baarn opgegroeide Peter Althuis is hard geraakt door Irma. Zijn bar in Florida is totaal weggevaagd door de orkaan. Bovendien ging een interview met Peter op CNN viral in Amerika.
Gisteravond is Irma aan land gekomen. Plundering, grootschalige stroomuitval en massale evacuaties zijn het gevolg. En de bar van Peter in de badplaats Key Largo heeft de ramp ook niet overleefd.
Sterker nog: het gebouw is "compleet verdwenen", zegt de CNN-reporter die de schade kwam filmen. "Zo'n ravage heb ik in 25 jaar nog niet gezien."

BROER

RTV Utrecht heeft nog geen contact gehad met Peter, maar wel met zijn broer Arjen die in het noorden van Florida zit. Hij vertelt dat zijn broer niet meer in gevaar is.
Arjen, Peter en hun derde broer Robert groeiden met z'n drieën op in Baarn en zaten daar op het Baarnsch Lyceum. Ze wonen nu alledrie in Florida.

VIRAL INTERVIEW

Afgelopen donderdag kwam nieuwszender CNN al langs bij Snappers, toen de bar nog recht overeind stond. Tot verbazing van kijkers én de interviewer vertelt horecaondernemer Peter dat hij niet van plan is te vluchten voor Irma.
Terwijl zijn gasten vrolijk aan de bar hangen, zegt Peter live op tv dat hij twijfelt of de orkaan over zijn zaak heen komt. "Als ik vlucht en ik zie de orkaan in mijn achteruitspiegel, waar moet ik dan heen?"

SHIT

De CNN-reporter kapt het opmerkelijke
af als Peter voor de tweede keer het woord 'shit' gebruikt. Scheldwoorden op tv liggen erg gevoelig in Amerika.
vermoedt zelfs dat de Nederlander dronken was tijdens het interview.
Uiteindelijk heeft Peter toch besloten te vluchten. Gelukkig maar, want zijn pand wist de krachtige orkaan niet te weerstaan.

WEDEROPBOUW

Op de
van bar Snappers geven Peter en zijn crew een update na de allesverwoestende storm. "Snappers is totaal verloren. Wanneer het stof is neergedaald willen we zo snel mogelijk alles weer opbouwen. We blijven het feest levend houden in onze favoriete beachclub van Florida."

SHIT SHIRT

Op creatieve manier probeert de Nederlander nog een draai te geven aan de veelbesproken shit-gate. Via de site van zijn bar zijn shirts te koop met daarop een afbeelding van Peter en de tekst 'We give two shits'.
Sommige Amerikanen nemen het op voor de woordkeuze van Peter. "Deze man op CNN doet me afvragen waarom we het woord 'shit' niet op tv mogen zeggen", twittert Sabra Berger. Ook Jake noemt het een "goed interview".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.