Meer mariniers uit Doorn naar Sint-Maarten

DOORN/PROVINCIE UTRECHT - Vanuit de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn is opnieuw een eenheid mariniers naar de Antillen gestuurd. De militairen maken deel uit van een vlucht hulpverleners die via Curaçao naar het door natuurgeweld getroffen Sint-Maarten gaan.
De mariniers horen, net als de 110 collega's die hun vorige week voorgingen, tot de 2 Marine Combat Group. Ze worden ingezet om de orde te handhaven en mee te helpen om de infrastructuur weer op te bouwen. Die is vorige week door orkaan Irma grotendeels verwoest.
In totaal zijn vanmiddag 204 hulpverleners en militairen vanaf vliegbasis Eindhoven vertrokken. Onder hen zijn ook 58 specialisten van USAR, de reddingsorganisatie van samenwerkende hulpdiensten. Het gecharterde vliegtuig heeft ook veel hulpgoederen voor Sint-Maarten aan boord. Een half uur later landde op Eindhoven een militair toestel met de eerste ruim honderd evacués van het eiland.
Vrijdag organiseert de NPO met het Rode Kruis een nationale actiedag om geld in te zamelen voor orkaanslachtoffers op Sint-Maarten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.