Herder eet eigen schapen op
BENSCHOP - Het was een bijzondere middag voor herder Huug Hagoort. Hij mocht voor het eerst een hapje nemen van de schapen waarmee hij de afgelopen tijd door Benschop liep.
De dieren hebben afgelopen zomer in en om het dorp gelopen om gras en heides te onderhouden.
Vanmiddag zijn ze in het kader van de start van het lam-seizoen door meesterkok Joop Wijman bereid voor consumptie en geserveerd in Buitenplek Más Mik.
NIET ZIELIG
Hagoort zelf heeft ook een paar happen genomen. Hij vindt het niet zielig dat zijn kudde in de braadpan eindigt. "Integendeel. Het is een smaakvol stukje vlees."
"We hebben vanaf de geboorte ons stinkende best gedaan om zo goed mogelijk te zorgen voor de dieren. En als je er dan op een fatsoenlijke en nette manier afscheid van kan nemen heb ik daar alle vrede mee."
Omdat de schapen altijd in de buitengebieden konden lopen hebben ze speciale kruiden en bijvoorbeeld brandnetels gegeten. Daardoor smaakt hun vlees extra lekker.