McDonald's stort zich op bezorgmarkt in Utrecht

UTRECHT - McDonald's gaat zijn hamburgers en frietjes vanaf volgende week ook in Rotterdam en Utrecht thuisbezorgen. Als dat goed loopt volgen Den Haag en Eindhoven over een paar maanden en komen ook Groningen en Nijmegen in beeld. Bezorgen levert nieuwe klanten op, maar zorgvuldigheid is nog wel een punt van aandacht, merkte de fastfoodgigant.
De service gaat McDelivery heten. In Utrecht worden de bestellingen vanuit twee restaurants in de binnenstad geleverd. Het gaat om de vestiging aan de Oude Gracht en die aan de Lange Vie.

GEOEFEND

De restaurantketen heeft in de zomer geoefend met acht vestigingen in de regio Amsterdam en is nu klaar voor het thuisbezorgseizoen, zegt algemeen directeur van McDonald's Nederland Manu Steijaert. De bestellingen namen in de proefperiode toe tijdens slecht weer en voetbalwedstrijden. Daar komt nu ook de start van het nieuwe studiejaar nog bij.
Steijaert is tevreden met de gemiddelde bezorgsnelheid tijdens de proef van net iets meer dan 20 minuten. De klanttevredenheid van 83 procent is echter "gematigd positief" en moet omhoog tot boven de 90 procent. "Maar dat kwam gelukkig niet door klachten over de snelheid, kwaliteit of koude frietjes, maar het ging om zaken als een ontbrekend rietje of vergeten frietsaus."

MEER OMZET

De bezorging levert McDonald's extra omzet op, maar Steijaert wil niet zeggen hoeveel. Volgens cijfers van McDonald's wordt 88 procent van de bestellingen geplaatst door mensen die anders op dat moment niet voor McDonald's zouden kiezen. Daar komt bij dat 45 procent binnen een paar weken nog eens bestelt. "Je kunt wel zeggen dat er een gezond business model achter zit."
McDonald's werkt voor de proef samen met UberEATS. Samenwerking met andere diensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo of Foodora is nu volgens Steijaert niet aan de orde. "We kunnen op dit moment optimaal van elkaar leren. Maar verandering is een continu proces."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.