"Stel besluit tippelzone uit tot na de verkiezingen"

UTRECHT - Drie partijen in de Utrechtse gemeenteraad melden het besluit over de tippelzone te willen uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen. Het gaat om het CDA, de SP en Stadsbelang Utrecht. Dat zeiden ze gisteren tijdens het programma Het Stadhuisplein op Bingo FM.
Cees Bos van Stadsbelang vindt dat de beslissing moet worden uitgesteld: "Anders kunnen we na de verkiezingen de boel weer gaan repareren." Die mening delen de andere aanwezige partijen. Zo zei Nicole van Gemert van de SP het daarmee eens te zijn, maar dat er nu "wel een goede discussie gevoerd moet worden", in de hoop dat het besluit niet eens genomen hoeft te worden. Ook daarover waren de drie partijen het gisteren roerend eens, want alledrie willen ze dat de tippelzone verdwijnt en niet meer terugkomt.
Voor het programma was ook D66-raadslid Selma Bas uitgenodigd. Haar partij - de grootste van de stad - is wel voor verplaatsing van de tippelzone. Zij had eerst toegezegd te komen, maar zei op het laatste moment af, naar eigen zeggen vanwege het afwachten van onderzoeken.

OPMERKELIJK

De drie aanwezige raadsleden vonden dat een opmerkelijk besluit. "Onbegrijpelijk. Schandalig!", zei Nicole van Gemert van de SP. "Een laffe bedoening", vond Cees Bos van Stadsbelang en ook Marloes Metaal van het CDA had er geen goed woord voor over: "Ik vind het gewoon niet kunnen."
D66 heeft intussen laten weten geen voorstander te zijn van het uitstellen van het besluit over de tippelzone. Volgens fractievoorzitter Jony Ferket is dat niet wenselijk. Ook de VVD heeft intussen van zich laten horen. Die partij is ook tegen uitstel, maar de VVD wil het hele plan zo snel mogelijk van tafel zien verdwijnen.

TIPPELZONE

Als
voor een Utrechtse tippelzone heeft wethouder Everhardt de Boteyken in De Meern en de Elektronweg op Lage Weide als optie aangewezen. De prostituees moeten weg van de Europalaan vanwege de komst van de nieuwe woonwijk in de Merwedekanaalzone. De wethouder wil dat daar in december een besluit over wordt genomen.
De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart 2018.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.