Instellingen

Hitduo uit elkaar: boswachter Tim verlaten door kraai Hans

UTRECHT - De Utrechtse boswachter Tim Hogenbosch moet verder zonder zijn tamme kauwtje Hans. Samen groeiden ze uit tot een populair duo op social media. Maar voor Hans was dit geen reden om te blijven. Hij heeft zijn vleugels uitgeslagen.
Tim trof het diertje in juni gewond en uitgedroogd aan op een fietspad in Utrecht. Het broertje en zusje van Hans lagen even verderop, dood. Na lang wikken en wegen nam de boswachter het kauwtje, een kraaisoort, toch maar in huis.
Hij noemde hem Hans. Hans voelde zich duidelijk prettig bij de boswachter en at zelfs uit zijn hand (en neus, en oor). Hij kreeg dan ook levende meelwormen te eten en mocht op warme dagen lekker badderen in zijn 'privézwembad' in de achtertuin van Tim.

VLIEGLES

Eenmaal aangesterkt kreeg Hans een cursus
. Daarna ging de vogel op
bij 'kauwboy' Tim, zodat hij lekker buiten kon zijn tussen de andere vogels. Het vliegen ging steeds beter en de tevreden kauw wist de
van de boswachter en zijn gezin feilloos terug te vinden, verslingerd als hij was aan zijn mensenfamilie.

FILMPJES

Schattige filmpjes van de belevenissen van Tim en Hans groeiden uit tot hits op Facebook en
. Maar nu is het dus voorbij met de pret. Hans is zijn eigen weg gegaan. En dat is goed, want dit was ook de bedoeling. Toch is het wel even wennen voor Tim. "Ik denk dat hij echt niet meer terugkomt. Soms hoor ik geritsel in de achtertuin en spring ik op. Maar nee hoor."
De kauw is een beschermde diersoort. Normaal gesproken bel je de dierenambulance of de vogelopvang als je een gewond exemplaar aantreft, weet ook Tim. "Dat raad ik ook iedereen aan, maar ik weet hoe ik met deze dieren om moet gaan. Als kind had ik ook al eens een kauwtje."

De hoogtepunten van boswachter Tim en zijn kauwtje Hans

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.