RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Panden Hardebollenstraat in de verkoop

UTRECHT -

De panden aan de Hardebollenstraat in het centrum van Utrecht gaan in de verkoop. Dat had al voor de zomervakantie moeten gebeuren, maar de voorbereiding kostte volgens de gemeente iets meer tijd. De straat staat vooral bekend om de raamprostitutie die er vroeger was.

De gemeente heeft nu heel andere plannen met de panden. Alles is mogelijk, behalve prostitutie, zegt wethouder Jansen: "Daar zijn allerlei ideeŽn over, er is al geopperd, maak er een straat van met winkels met regionale producten. Vandaar dus dat we gezegd hebben, bied de mogelijkheid om voor de hele straat met een concept te komen. Dat concept wordt beoordeeld door een commissie, die kijkt niet alleen naar de opbrengst, maar ook naar de kwaliteit van de voorstellen en er zit ook een vertegenwoordiging in van de bewoners en van de ondernemers."


VOORKEUR

De gemeente heeft een voorkeur voor de verkoop van de dertien panden aan ťťn partij. Als dat niet lukt behoort ook verkoop in clusters tot de mogelijkheden.

De gemeente kocht de panden vorig jaar, waarmee een definitief einde kwam aan de prostitutie in het gebied. Wethouder Paulus Jansen verwacht dat de verkoop nog dit jaar afgewikkeld kan worden. Het gaat om in totaal 13 panden. GeÔnteresseerden hebben een maand de tijd - tot 13 oktober - om een voorstel in te dienen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -