Routinecontrole eindigt in heterdaadje: twee verdachten aangehouden voor motordiefstal in Leidsche Rijn

UTRECHT - Wat begon als een rustig avondje surveilleren, eindigde voor de politie in Leidsche Rijn afgelopen nacht in een betrapping op heterdaad. Twee mannen van 27 en 30 jaar zijn daarbij aangehouden voor het stelen van motoren.
Omstreeks 02.30 uur reden agenten over de Middenwetering toen ze een busje van een verhuurbedrijf signaleerden. "Met dat bedrijf hebben we in het verleden wel eens te maken gehad, dus m'n collega's besloten om toch even een routinecontrole uit te voeren", vertelt wijkagent Jan-Michiel Quak aan RTV Utrecht. "Ze hebben toen een stopteken gegeven."
Het busje komt tot stilstand, maar op dat moment springt één van de inzittenden uit de auto en rent met hoge snelheid weg. De alarmbellen van de agenten gaan rinkelen. "Ze hebben 'm laten rennen, want de bestuurder en de bijrijder bleven wel op hun plek. Die vertelden een onsamenhangend verhaal en konden niet uitleggen wat er aan de hand was. Zeer verdacht allemaal."
De agenten besluiten daarop om het voertuig te controleren. In de laadruimte liggen twee motoren, waarvan meteen vermoed wordt dat ze niet bij de inzittenden horen. Na een korte controle blijken de voertuigen inderdaad gestolen. "De verdachten zijn direct aangehouden, dus dat was best een bijzondere 'routinecontrole' zo", aldus Quak.
De motordieven zijn een 27-jarige man uit Zwijndrecht en een 30-jarige man uit Amsterdam. De derde verdachte, die de benen nam, is nog niet gepakt.